El día     25/03/21    a las     00:00 horas

Descripción

Departamento:  Valencià. Llengua i Literatura

 

Començàvem el mes de març celebrant el Dia de la Dona entrevistant i conversant amb la Secretària Autonòmica d’Universitat i Ciència, Carmen Bevià, que ens va donar molts bons consells. I no volem tancar este mes tan especial per a totes les dones sense parlar amb les alumnes del projecte que ha posat en marxa AYUDA EN ACCIÓN en el barri. Són totes dones,  de diferents països, que intenten obrir-se camí  en una época tan complicada com l’actual.

 

Talía, Sheila i Vanessa, alumnes de 1r FPB de Perruqueria i Estètica de l’IES Las Lomas han entrevistat a les alumnes d’ HILVANANDO CULTURAS, a la tècnic responsable de l’ONG en Alacant, Beatriz Pacheco i a Elvira Abel, professora de costura. Han volgut conéixer el món de la moda abans d’iniciar les seues pràctiques, que culminaran amb un desfile multicultural de moda, perruqueria i estètica en el centre educatiu. Un món contat per primera mà per les alumnes del projecte, que també són multiculturals. Provenen del Marroc, Algèria, Guinea Equatorial, Angola i Alacant i són totes mares de centres educatius de la Zona Nord d’Alacant. Com elles confessen, amb este projecte aprenen i s’empoderen com a dones del segle XXI.

 

Són dones multiculturals que pretenen, gràcies al projecte,  crear una Cooperativa per poder-se obrir camí en el món professional. Però també aprenen, confessen, a amar altres cultures: “Unimos ropa, pero también países, personas e idiomas. En ocasiones, no hace falta entendernos para conocernos”. Com que algunes participants tenen encara dificultat en els idiomes de la Comunitat Valenciana, l’alumne de 1r ESO-A, Abdellah Khemamil, ha fet la traducció.

 

Sel·lecció musical realitzada pel professor d’Història, Álvaro Luque: Fermín Muguraza – Bere Bar-Kontrabanda, i La Luz. A Colors Show, de Mª José Llergo.

Programa de ràdio Las Lomas coordinat per Aneka i Esther, professores del Departament de Perruqueria i Estètita, i de l’Àrea Lingüística-Social de la FPB (1r)