L’IES Las Lomas, i amb  l’activa participació del Departament de Llengua i Literatura Valenciana, ve desenvolupant des de l’any 2010 una estreta col·laboració amb els nostres amics de Ràdio Comunitària Juan XXIII. Gràcies a això els i les nostres alumnes viuen una experiència comunicativa única que els permet millorar les seves competències bàsiques al mateix temps que es diverteixen.
A més, alguns s’estan incorporant com a col·laboradors habituals de Ràdio Comunitària Juan XXIII i qui sap si algun dia arribaran a ser professionals del mitjà.

Ara, ja al curs 2019-20, estem preparats i preparades per iniciar el nostre propi projecte de ràdio, una experiència plurilingüe i inclusiva. Volem promoure, l’ús de totes les llengües…

1r ACCÈSSIT II PREMI NACIONAL RÀDIOS ESCOLARS «GONZALO ESTEFANÍA» PER AL NOSTRE PROGRAMA «TESTIMONIS DE PAU»

 

TOTS ELS PROGRAMES A IVOOX:

 

 

HISTÒRIC DE GRAVACIONS (CURS 2021-22):

DIA INTERNACIONAL DE LES LLENGÜES: LLEGENDES PER A RECORDAR (29/09/2021)

L’alumnat de 4t ESO-B ha celebrat el Dia Internacional de les Llengües, contant històries en tots els idiomes presents en la classe. Han rescatat històries del seus avis i, altres, basades en experiències personals com Aya, que relata aquell primer viatge cap Espanya, deixant enrere familiars i amics. Altres són molt antigues, com les que porten per títol «Aisha Kandisha» , ambientada en la ciutat de Tànger, o «La dona morta de Ceuta», la qual explica , a través de l’amor o desamor, la separación d’Europa i Àfrica.
Esperem que vos agrade.
Fet, com sempre, amb molta il·lusió.

Noticia a l’agenda

 

UNA RONDALLA I UNA RUTA AMB NOSALTRES! (8/11/2021)

Voleu conéixer l’entorn natural d’Alacant?

Xiques i xics de 3r ESO-A han volgut conéixer un poco més les tradicions valencianes i, com no, l’entorn natural que ens envolta. Així és que, amb l’ajuda de la professora de valencià, Lídia Miró, han entrevistat al professor de Biologia i Geologia, Vicent, qui ens ha proposat una ruta senderista la mar d’interessant per a visitar el Parc de la Marjal d’Alacant. L’alumnat també ha contat la rondalla de l’Alacantí «Les set germanes», de Joaquim González Caturla.
Repertori musical:
– Viu, de Roba Estesa.
– Vine amb mi, del Tio de la Careta.
– Alegria, El Diluvi.
Esteu preparats?
Tot, en Ràdio Las Lomas.

Noticia a l’agenda

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE. TRENQUEU EL SILENCI (25/11/2021)

l’IES Las Lomas ha volgut reivindicar la importància del 25 de Novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència de Gènere. L’alumnat de 4t d’ESO, amb l’ajuda de les professores de Tecnología, Maria Vallet i Ma Carmen Ronda, han parlat amb Soraya y Roberto, dos agents de la UFAM d’Alacant, la Unitat Policial especializada en la lluita contra esta xacra. També s’ha comptat amb els testimonis de dos jóvens que han patit violència per part de les seues parelles i han decidit trencar el silenci. Un acte d’heroisme, tan necessari hui en dia. L’alumnat ha elaborat també cartells i unes publicaciones per tal de difondre per les xarxes socials anomenades «píndoles contra la violència de gènere» per tal de què arribe al major nombre d’adolescents possible. .
Tot, en Radio Las Lomas. Esperem que vos agrade.
Com sempre, amb molt d’amor!

Noticia a l’agenda

Episodi 1: Parlant amb agents de l’UFAM


Episodi 2: Conversant amb víctimes de violència masclista

CANÇONS I POEMES CONTRA LA VIOLÈNCIA (26/11/2021)

Cada vegada hi ha més artistes femenines que xafen fort en un territori que havia quedat reservat i continua dominat pels homes. Xiques i xics de 2n de Batxillerat han volgut recitar les lletres de cançons dels grups ROBA ESTESA i PUPIL·LES per tal de visibilitzar la dona i trencar els rols que la societat li imposa.
Roba Estesa és un grup de música festiva i combativa nascut l’any 2011. Formada per 7 dones. Fusiona les músiques urbanes i festives amb la instrumentació i melodies folk.
Pupul·les és, sens dubte, un dels grups de referència del rap electrònic valencià. Les lletres de les cançons visibilitzen a la dona i trenquen el rol que la societat imposa.
Preparats?
Alumnat de 2n de Batxillerat meravellós.
Enhorabona!!

Noticia a l’agenda

EL MISTERI DE LA MÀGIA (03/12/2021)

Som l’alumnat del Taller de Ràdio i entrevistem a un autèntic mag. Li diuen Miguel Ángel Montiel i ens ha contat moltes coses interessants sobre este món meravellós que ens apassiona. Fins i tot, ens ha fet un joc de màgia. Voleu conéixer-lo?

Ací, en Ràdio Las Lomas.

Noticia a l’agenda

NADALES PER NADAL (21/12/2021)

La professora de Música, Lucía Ferrero, ha treballat amb l’alumnat de 1r ESO-C la Nadala Jingle Bells. Han dedicat temps i il·lusió  per poder interpretar-la per a l’audiencia de   Radio Las Lomas.

Enhorabona!
Bones Festes!!

Noticia a l’agenda

 

HISTÒRIC DE GRAVACIONS (CURS 2020-21):

9 D’OCTUBRE: LA NOSTRA CULTURA VALENCIANA (16/10/2020)

El covid-19 no ha impedit el començament de les emissions de Ràdio Las Lomas. Això sí, seguint el protocol de les tres M: mans netes, mascareta i mantindre la distància social. A pesar de l’exepcionalitat de la situació que estem vivint i de la dificultat que suposa mantindre les mesures, l’alumnat del Taller de Ràdio, de 1r d’ESO, ha tingut molt il·lusió de contar una rondalla valenciana d’Enric Valor, coincidint amb la festa de tots els valencians. Zaira, Lourdes, Hibat, Arisa, Hadia, Iria, Carla, Angel i Sanae afirmen que ha sigut molt divertit. Algunes de les alumnes porten molt poc de temps a Alacant, pero no ha sigut impediment per gaudir d’aquesta història i de l’experiència radiofònics.
I QUEIXALETS TAMBÉ!!, amb tots vosaltres.
Esperem que us agrade.
COMENCEM.

Noticia a l’agenda

COVID-19: SALUT I ESCOLA (19/10/2020)

L’alumnat de 3r ESO-A volia saber més del COVID-19: què és exactament? Com una cosa tan menuda está alterant la vida d’aquest manera? És de veres que la zona nord és la més afectada d’Alacant com s’ha publicat? Així és que, a través de Montse, la vicerrectora del centre, van contactar amb Loreto. Ella és la coordinadora d’Infermeria del Centre de Salut de Joan XXIII i ens va posar al dia de tot a través de les ones de ràdio Las Lomas. Fonamental, com incideix Loreto, fer un bon ús de les mascaretes. Un programa que ha sigut possible amb la coordinación tècnica d’Antonio Cutillas, director de l’IES Las Lomas.

Noticia a l’agenda

THE ORIGIN OF HALLOWEEN (29/10/2020)

This atypical year, the students of third of ESO B, here in Las Lomas high school, wanted to celebrate Halloween in a different, enjoyable and creative way. So, they have participated in a radio programme commemorating this festivity here and all over the world. Program organized by Ana Martínez Moya

Noticia a l’agenda

NO CALLES, PARLA! (25 /11/2020, DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE)

Xiques i xics de 4t ESO i 1r de Batxillerat han volgut reivindicar la importància del 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència de Gènere. Després d’analizar els estereotips sexistes de la publicitat, han tingut l’oportunitat de conversar amb Carme, dona víctima de Violència de Gènere. Ha decidit no callar més i parlar de la situación que ha viscut durant anys. Carme representa la força i el coratge de seguir endavant. Té 61 anys, és divorciada amb dues filles i treballa com a camionera. Tota una campiona!!. Gràcias per vindre i contar-nos la teua experiència perquè sabem que no és fácil.

Noticia a l’agenda

 

DÍA DE LA DIVERSITAT FUNCIONAL (3/12/2020)

El 3 de desembre celebrem el dia de la Diversitat Funcional. L’alumnat de 1r ESO-A ha volgut informar-se sobre aquesta celebració, parlant amb Omar. Ell és cec i alumne de l’IES Las Lomas. Molta sort, Omar. I gràcies per donar-nos tanta informació.

Noticia a l’agenda

TINKERS FARM. A STORYTELLER (17/12/2020)

We  are students from 1st ESO A at IES Las Lomas, a High School in Alicante, and we are going to tell you a story in English called «Tinker’s Farm».

We put lots of effort into preparing this Radio Programme. We learnt a lot and what is more, we had lots of fun!

We would also like to thank all our teachers who have been supporting our work: the music teachers who are playing live music in this storytelling are Lucía with the cello and Silvia with the piano. Moreover, our principal Antonio is in charge of the sound. Irene and Esther are the radio teachers who are taking photos and monitoring other technical aspects while Montse and María have been trying to help us with our English.

Are you ready? We hope you like it.

Noticia a l’agenda

 

LAS NAVIDADES EN ALICANTE (21/12/2020)

Somos los alumnos de 1º de Bachillerato, de la asignatura de Religión, hemos querido hablar de las Navidades, de por qué celebramos esta festividad y cómo lo vamos a celebrar. Junto con nuestro profesor Guillermo, también queremos hablar del belén más grande del mundo y lo podéis ver en la ciudad de Alicante.

Noticia a l’agenda

 

 

PAU I SOLIDARITAT (PROJECTES AMB AYUDA EN ACCIÓN) (1/02/2021

Hui parlem de la pau, les guerres, el maltractament entre persones i molt més. Abdel, Adrián, Yousef i Ayoub, de 2n ESO-A, amb l’ajuda de les professores de Geografia i Història Laura i María Jesús, han volgut investigar i saber una miqueta més sobre este tema. Han tingut l’oportunitat de parlar amb Beatriz i Sara, tècnica i treballadora de AYUDA EN ACCIÓN, una ONG que col·labora en l’IES Las Lomas. I ens han contat unes quantes coses la mar d’interessants.

Noticia a l’agenda

 

SAN VALENTÍN: EL DÍA DEL AMOR (15/02/2021)

Alejandro García, alumne de 4t d’ESO, ha volgut celebrar el dia del amor dedicant-li una carta a la seua enamorada, Iria Dacosta, també alumna de 4t. Unes paraules escrites per ell mateix, de puny i lletra, en un dia molt especial. La professora María Maté, els ha acompanyat contant la llegenda de Sant Valentí. Tot, en ràdio Las Lomas.

Noticia a l’agenda

 

TEMPS DE LUMIÈRE ET DE COULEUR DANS LA CÔTE D’AZUR. CARNAVAL DE NICE (2/03/2021)

Nous sommes des étudiants de 1ºBachiller du lycée d’Alicante IES Las Lomas. On a voulu faire un petit entretien pour raconter l’histoire et les particularités du Carnaval de Nice en profitant l’époque de celui-ci. Vous pouvez profiter avec nous de cette expérience au rythme de la musique française.
On espère que ça vous plaît !
Somos estudiantes de 1ºbach del instituto de Alicante IES las Lomas. Hemos querido hacer una pequeña entrevista para contar la historia y las particularidades del Carnaval de Niza, aprovechando la época de este. Podéis disfrutar con nosotros de esta experiencia al ritmo de la música francesa. Programa organizado por la profesora de Francés, Alba.
Esperamos que os guste!

Noticia a l’agenda


 

MATEMÀTIQUES EN FEMENÍ (8/03/2021)

L’alumnat de l’IES Las Lomas (3r ESO-C i Batxillerat) ha volgut celebrar el Dia de la Dona, entrevistant a Carmen Beviá, Secretària Autonòmica d’Universitat i Investigació. Hem anomenat este programa MATEMÀTIQUES EN FEMENÍ perquè tot el món coneix a matemàtics i científics homes famosos – Pitàgores, Tales, Einstein, Newton… En canvi, molts pocs sabrien citar alguna dona matemàtica. Voleu conèixer la vida de Theano, Sophie Germain i Mileva Maric, entre altres?


Carmen Beviá és llicenciada en Matemàtiques i després es va doctorar en la Universitat d’Alacant. Ha treballat en les Universitats de California, Israel i Barcelona, entre altres destinacions. Ens ha donat molts bons consells i els hem arreplegat en Ràdio Las Lomas.

Programa organitzat per la professora Anna Lleches, amb la col.laboració de Maribel Serrano. Tot això ambientat amb la decoració del dia de la dona dissenyat pel professorat del Departament de Pàstica Laura Ochando i Joan Carles Palones. També ens ha visitat Laura Pamies, una gran amiga que ens va iniciar fa anys a la ràdio escolar des de la Ràdio Comunitaria del barri.

Esperem que vos agrade.

Noticia a l’agenda

 

«HILVANANDO CULTURAS», UN PROJECTE DE L’ONG «AYUDA EN ACCIÓN» (25/03/2021)

Començàvem el mes de març celebrant el Dia de la Dona entrevistant i conversant amb la Secretària Autonòmica d’Universitat i Ciència, Carmen Bevià, que ens va donar molts bons consells. I no volem tancar este mes tan especial per a totes les dones sense parlar amb les alumnes del projecte que ha posat en marxa AYUDA EN ACCIÓN en el barri. Són totes dones,  de diferents països, que intenten obrir-se camí  en una época tan complicada com l’actual.

Talía, Sheila i Vanessa, alumnes de 1r FPB de Perruqueria i Estètica de l’IES Las Lomas han entrevistat a les alumnes d’ HILVANANDO CULTURAS, a la tècnic responsable de l’ONG en Alacant, Beatriz Pacheco i a Elvira Abel, professora de costura. Han volgut conéixer el món de la moda abans d’iniciar les seues pràctiques, que culminaran amb un desfile multicultural de moda, perruqueria i estètica en el centre educatiu. Un món contat per primera mà per les alumnes del projecte, que també són multiculturals. Provenen del Marroc, Algèria, Guinea Equatorial, Angola i Alacant i són totes mares de centres educatius de la Zona Nord d’Alacant. Com elles confessen, amb este projecte aprenen i s’empoderen com a dones del segle XXI.

Són dones multiculturals que pretenen, gràcies al projecte,  crear una Cooperativa per poder-se obrir camí en el món professional. Però també aprenen, confessen, a amar altres cultures: “Unimos ropa, pero también países, personas e idiomas. En ocasiones, no hace falta entendernos para conocernos”. Com que algunes participants tenen encara dificultat en els idiomes de la Comunitat Valenciana, l’alumne de 1r ESO-A, Abdellah Khemamil, ha fet la traducció.

Sel·lecció musical realitzada pel professor d’Història, Álvaro Luque: Fermín Muguraza – Bere Bar-Kontrabanda, i La Luz. A Colors Show, de Mª José Llergo.

Programa de ràdio Las Lomas coordinat per Aneka i Esther, professores del Departament de Perruqueria i Estètita, i de l’Àrea Lingüística-Social de la FPB (1r)

Noticia a l’agenda

VIATJANT PEL MÓN (27/04/2021)

VIATJANT PEL MÓN, programa de ràdio Las Lomas, pretén donar a conéixer diferents cultures: França, Egipte,  Austràlia, Uruguai…En este programa viatjem a Alemanya i el Brasil. En concret, a Frankfurt, Rio de Janeiro i a Dortmund a través del nostre convidat: Stefan Wieczorek, periodista i professor, que va nàixer a Polònia però criat a Alemanya. Visitem totes aquestes ciutats a través de les ones radiofòniques, especialment ara, que el COVID no ens permet viatjar. A més, Stefan ens ha donat molts bons consells. Vols saber quins?
Escolta VIATJANT PEL MÓN.
Programa elaborat per la professora de Geografia i Història, Palmira de Francisco
Tècnic: Antonio Cutillas.
Selecció músical:
– Bibiloni-Flors músties dins un palau
– Gal Costa-Garota de Ipanema.
– Kraftwerk-das Modell
– Marlango- Poco a poco (Altafonte Sessions).

Noticia a l’agenda

DESDE RUSIA CON AMOR (18/06/2021)

Las chicas y los chicos de 1r ESO-A, del IES Las Lomas, han querido trabajar la cultura rusa ya que una de sus compañeras es de allí. Después de buscar información por internet sobre gastronomía, geografía, fiestas sobre este país, han tenido la oportunidad de entrevistar a Alicia Petrashova. Al igual que Arisa, ella es rusa y alicantina.

Alicia Petrashova es fotógrafa y fotodocumentalista. También trabaja Fotografía de Marca Personal, donde acompaña a emprendedoras y emprendedores a mostrar sus imágenes y, así, potenciar el mensaje.
Graduada en Trabajo Social y diplomada en Fotoperiodismo y Reportaje por la escuela de fotografía y cine EFTI de Madrid, ha ganado diversos premios. No cree en las fronteras. Se siente ciudadana del mundo y la diversidad cultural es su seña de identidad.
Gracias, Alicia, por querer venir a visitarnos y darnos tan buenos consejos
Muchos besos de todos los alumn@s.

Noticia a l’agenda

HISTÒRIC DE GRAVACIONS (CURS 2019-20):

COMENCEM

Primer programa EN PROVES de de les nostres instal.lacions de RÂDIO LAS LOMAS (8/11/2019).

Noticia a l’agenda


EL AMOR VERDADERO NO DUELE (25/11/2019)
L’alumnat de 4t d’ESO de Filosofia ha volgut commemorar el dia internacional de l’eliminació de la Violència de Gènere, preparant un programa de ràdio per a l’ ocasió. Així, xiques i xics han entrevistant en ràdio Las Lomas a Teresa Fuster. Ella és psicóloga experta en Violència de Gènere i moltes coses, la mar d’interessants, ens ha contat. Esperem que us agrade.

Noticia a l’agenda

QUE NO PARE LA MÚSICA!! (13/12/2019/
L’alumnat de 2n ESO-A de l’IES Las Lomas ha volgut parlar sobre la música, una de les manifestacions artístiques més fascinants de la vida de les persones. Com que està participant en el projecte EL ENSAYADERO, que ha posat en marxa l’ONG Ayuda en Acción, ha entrevistat al professor del projecte en qüestió. Entre altres coses, ens ha contat cóm es pot aprendre a tocar un instrument sense saber Llenguatge Musical. Tot i més, en Ràdio Las Lomas. Esperem que vos agrade.

Noticia a l’agenda

LAS LOMAS EN BICI /24/01/2020)
Es compleixen 10 anys del projecte de Mobilitat Sostenible en l’IES Las Lomas. Alumnes i professors utilitzen des del 2010 la bicicleta com a transport alternatiu per a realitzar les diverses activitats extraescolars: una manera de moure’s per la ciutat de forma segura i divertida. El projecte de Mobilitat Sostenible ha sigut reconegut per la Conselleria d’Educació com a Projecte d’Innovació.
Un programa de ràdio en tres llengües: valencià, castellà i anglès.

Noticia a l’agenda

TESTIMONIS DE PAU (6/02/2020)

Mohammed, Juan Antonio, Àngel, Leyre, Sabrina i Amal són alumnes de 1r de Batxillerat i han tingut l’oportunitat d’entrevistar a persones que han de fugir dels seus països d’orige perquè perillen les seues vides. Maria ve de Colòmbia i Adriana de Veneçuela. Són molts els conflictes i les guerres que continuen actives arreu del món. I testimonis com els de María o Adriana ens ajuda a seguir treballant perquè la pau siga una realitat allò on no la tenen. Ànim per a totes i tots que, com María, busquen una vida millor per als seus fills. Programa coordinat per la professora de valencià Mamen Mira. Testimoni aportat pel professor de dibuix Pablo.

Noticia a l’agenda

QUE NO PARE LA MÚSICA «ENS VISTA EL DILUVI» (30/01/2020)

El Diluvi ha estat en l’IES Las Lomas. L’alumnat de 4t d’ESO, amb la seua professora de Valencià Irene Navarro, han tingut l’oportunitat d’entrevistar al grup de música el Diluvi, un dia abans de donar l’últim concert de la gira a la ciutat d’Alacant. Acaben de rebre el Premi Ovidi al milord disc de mestissatge, en un moment en què la música en valencià viu un gran moment. Flora, Andreu i Txus estan preparant ja la pròxima gira, que els portarà fins Llatinoamèria. L’alumnat de 1r F, que van guanyar el Concurs de Cors de l’IES Las Lomas amb la cançó Alegria, del Diluvi, han volgut estar també presents I conéixer-los en directe.
Estem d’enhorabona!! Estem molt agraïts que hagen volgut compartir amb nosaltres el seu temps tan valuós.
Sort per eixes terres!!

Noticia a l’agenda

CONEIXEM AL NOSTRE PROFESSORAT (11/02/2020)

L’alumnat del Taller de Ràdio vol conéixer una miqueta més als professors i professores de l’IES Las Lomas. Així és que hem convidat al nostre director. Ell és Antonio Cutillas Iturralde, un biòleg de professió, pare i gran amant de la natura, de la història i de la música. Voleu conéixer-lo una miqueta més?

Noticia a l’agenda

FELIÇ DIA MUNDIAL DE LA RÀDIO (13/02/2020)

L’alumnat de l’IES Las Lomas d’Alacant ha participat en la celebració  del Día Mundial de la Ràdio que organitza la UNESCO, en la modalidad Collage de Llengües. Enguany, la UNESCO ha dedicat la celebració a la diversidad ja que reconeix el poder que té la radio per a reflectir i promoure la diversidad en totes les seres formes. Així, alumnos del centre han volgut felicitar este dia tan especial en valencià, castellà, anglés, francés, quítxua, àrab i búlgar.  La celebració del Dia Mundial de la Ràdio tots  els 13 de febrer ho va establir l’ONU en l’año 2011, com a commemoració de la creació de Ràdio de les Nacions Unides en 1946. L’objetiu d’aquesta celebració és destacar la importància social de la ràdio. Este mitjà, segons l’ ONU, és essencial a l’hora de transmetre informació i crear opinió entre la població.

Noticia a l’agenda

AMOR AL CUB. HUI ÉS SANT VALENTÍ (14-02-2020)

Coneixeu l’orige de la celebració del dia de Sant Valentí? En els nostres dies, l’amor no té barreres, ni sexuals ni racials. Tots tenim el mateix dret d’estimar a qui vulguem. Així ho expressa l’alumnat de 4t d’ESO amb aquest programa de ràdio que han preparat per a l’ocasió, amb la professora Vanessa Ruiz.

Noticia a l’agenda

ENTREVISTA A CONCHA FLORES, PERIODISTA DE RNE (20-02-2020)

Les xiques i els xics del grup de Teatre de 4t d’ESO, ajudats pel professor de Castellà Javier Martínez, han entrevistat a Concha Flores. Ella es periodista de RNE a Alacant des de fa més de 35 anys. Ara, els alumnes, ja es fan una idea què és ser periodista hui en dia. Vols saber-ho tú també? Escolta-ho en Ràdio Las Lomas. Un programa en Castellano.

Noticia a l’agenda

CONNECTATS AMB EL MÒBIL? (4-02-2020)

L’alumnat de 2n de Batxillerat ha volgut parlar sobre l’ús del mòbil, especialment entre els més jóvens. En l’actualitat, tots sabem que el mòbil és una eina fonamental en les notres vides. Però femi fan un bon ús del mòbil? Tindran l’oportunitat de parlar amb l’orientadora del centre, Teresa.

Noticia a l’agenda

TESTIMONIOS DE CONFINAMIENTO (29/03/2020)

Han estat molts dies de confinament i el COVID-19 ha aconseguit paralitzar les nostres vides. Hem hagut de reinventar-nos. Des ràdio Las Lomas, som alumnes de 2n de Batxillerat. Estem resistint a la tancada i volem fer-nos sentir, en aquesta ocasió i gràcies a les gestions de la professora de Biologia Manuela Castillo, conversant amb ILDEFONSO HERNÁNDEZ sobre la pandèmia que ens ha tocat viure. Catedràtic de Salut Pública de la UMH i director general de Salut Pública entre els anys 2008 i 2011, se’l considera el pare de la llei antitabac, de la llei general de salut pública i va haver d’enfrontar a la Grip A. Ens ha donat molta informació sobre el COVID-19 i molt bons consells, ara que aviat estarem a la Universitat. Gràcies Ildefons. Ha estat una experiència molt gratificant. Esperem veure’t aviat. El director de centre, Antonio Cutillas, ens ha acompanyat en tot moment i ens ha informat sobre com serà aquest final de curs. Ens has dit moltes coses interessants sobre el final de curs. Com serà a l’IES Las Lomas? Escolteu perquè no té desperdici .Esperem que vos agrade

Noticia a l’agenda


PROGRAMES GRAVATS AMB LA COL.LABORACIÓ DE RÀDIO COMUNITARIA JUAN XXIII

(ETAPA 2010-18)

DOBLATGE EN VALENCIA DE LA PELÍCULA «LA VIDA ÉS BELLA» (8 DE JUNY DE 2018)

PROGRAMA IES LAS LOMAS. ESPECIAL DIA DE LA DONA (8 DE MARÇ DE 2017)

ENTREVISTES A PROFESSORES DEL CENTRE EDUCATIU

LES DONES A LA CIÈNCIA

LES DONES A LA LITERATURA

HISTÒRIC DE LES GRAVACIONS 

PROGRAMA PROBATURAS. LA INVASIÓ DE L’IES LES LLOMES. 18 de Març de 2010

Però ha estat una invasió pacífica.I fins i tot ens ha agradat.
A més, han fet sortir victorios@s del primer enfrontament al mitjà radiofònic…

Més enllà de metàfores bel·ligerants us expliquem què és el que ha passat:
A través de Susana, la professora de música de l’Institut d’Ensenyament Secundari de las Lomas, rebem la visita de diversos grups d’alumnes que van a tenir la seva primera experiència radiofònica en Ràdio Juan XXIII, la ràdio de totes, tots. Diversitat de temes, de veus, de maneres de fer…Si voleu saber què temes li preocupen als joves del barri, aquí teniu una manera més de saber-ho.

Aquí us deixem les visites per grups:

El segon lliurament de les visites de l’IES Las Lomas a través de la matèria de música… ens serveix per reflexionar, per expressar-nos, per opinar, per crear consciència, per perdre la vergonya, per practicar l’expressió oral, per gaudir…què més es pot demanar a una probatura?


PROGRAMA EXPRÍMETE 36 DES DE L’IES LAS LOMAS. 24 de Gener de 2012

En directe des de l’IES Las Lomas. Tota l’actualitat del centre educatiu del nostre barri.

PROGRAMA IES LAS LOMAS I XAVI SARRIÀ (OBRINT PAS). 20 de Juny de 2012

Visita sorpresa, de la mà d’un grup de xavals de l’IES Las Lomas, d’aquest escriptor i cantant valencià que està de visita pel nostre barri amb motiu de la lectura d’un dels seus llibres en l’institut. I atenció a l’equip de locutores….

PROGRAMA DIA INTERNACIONAL DE LA DONA. 9 de Març de 2013

Programa especial realitzat el dia 8 de Març a l’IES Las Lomas del barri Juan XXIII, amb motiu del dia mundial de la dona. Conduit per Gato Molina iacompanyat per Sonia, Alex, Jose, i part de l’equip de la ràdio, com Laura, Alfonso, Adri i Agus. Contem amb l’actuació i participació en directe de Ines Saavedra i “La Popi”. A més de la col.laboració de l’alumnat y profesorat de l’IES.

PROGRAMA PROBATURAS. IES LAS LOMAS: PREVENCIÓ DE L’ABSENTISME ESCOLAR. 6 de Maig de 2013

Probatura realitzada el Dijous 2 de Maig en Ràdio Juan XXII on ens visiten joves de l’IES Las Lomas.

PROGRAMA PROBATURAS. IES LAS LOMAS: PAE. 23 d’Octubre de 2013

PROGRAMA IES LAS LOMAS I SOSTENIBILITAT. 11 de Desembre de 2013

Els alumnes de l’IES Las Lomas d’Alacant ens conten què és la sostenibilitat i que recomanacions podem seguir per a millorar el nostre entorn.

Aquesta activitat ha sigut preparada pels alumnes de 3er de la ESO i de 1er de BATX.

PROGRAMA PCPI TEXTIL IES LAS LOMAS. 17 de Febrer de 2014

Les xiques del PQPI Tèxtil de l’IES Las Lomas d’Alacant visiten Ràdio Juan XXIII. En aquest podcast podràs escoltar música en directe i les vivències de les noies al barri Juan XXIII.

PROGRAMA PROPOSTES PER A MILLORAR EL NOSTRE BARRI, AMB ALUMNES DE 1er C. 14 d’Abril de 2014

La classe de 1er C amb el departament de valencià de l’IES Las Lomas d’Alacant, ha preparat un programa especial sobre propostes per a millorar el nostre barri, Juan XXIII. Instal·lacions esportives i un centre cultural.

PROGRAMA MÚSICA DE LLENGÜES MINORITÀRIES. 15 d’Abril de 2014

PROGRAMA VARIETAT. 4t C IES LAS LOMAS. 15 d’Abril de 2014

La classe de 4t A amb el departament de valencià de l’IES Las Lomas d’Alacant, ha preparat un programa especial amb diversos continguts.

PROGRAMA CULTURES A LA NOSTRA CLASSE DE 3er C. 15 d’Abril de 2014

La classe de 3r C amb el departament de valencià de l’IES Las Lomas d’Alacant ha preparat un programa especial sobre les diverses cultures que conviuen en la seua classe.

Presentació del programa 3r A. Les Falles de València.

PROGRAMA DIA INTERNACIONAL DEL POBLE GITANO. 23 d’Abril de 2014

En commemoració del dia internacional del PoblE Gitano, les alumnes del PCPI de Tèxtil de l’IES Las Lomas d’Alacant, han preparat un enregistrament sobre les tradicions i costums gitanes, i sobre la vida al barri en el qual resideixen, Juan XXIII.

PROGRAMA CULTURA I FESTES DE LA COMUNITAT. 11 de Març de 2015

L’alumnat de l’IES Las Lomas d’Alacant juntament amb el seu departament de valencià, han preparat diversos programes de ràdio i entrevistes dedicats a la cultura i les festes de la Comunitat Valenciana.
Esperem que el disfruteu!

Presentació del programa 3r A. Les Falles de València.

Entrevista a Juan Bautista Roselló. Alcalde de Benissa i Diputat de Cultura de la provincia d’Alacant.

Presentació 2n A i B. Les festes de la Magdalena.

2n Bat – Les fogueres de la nit de Sant Joan.

4t ESO – Moros i Cristians.

Encara que cultura i festes ha sigut el tema central d’aquests dies, no oblidem el 8 de Març, Dia de la Dona Treballadora. Entrevista a la directora de l’IES Las Lomas Ana Rodríguez.

La festa de la Santa Faç – 2n C.

1r Bat – Entrevista a Pedro Abad. Responsable del Cicle Formatiu Superior d’Artista faller i construcció d’escenografies.

Entrevista a Andrés Lloréns, encarregat entre altres, de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Alacant.

PROGRAMA PROBATURAS. IES LAS LOMAS. 15 MARÇ 2016

L’alumnat de l’IES Las Lomas d’Alacant juntament amb el seu departament de valencià, han visitat la nostra ràdio.

Ací teniu la seua primera experiència radiofònica.PROGRAMA IES LAS LOMAS. ESPECIAL ESPORTS

Contacte:

    Acepto la LOPD