L’IES LAS LOMAS PARTICIPA EN LA SETMANA D’ACCIÓ MUNDIAL PER L’EDUCACIÓ,

EN COL.LABORACIÓ AMB AYUDA EN ACCIÓ

Activitat de mobilització a l’IES Las Lomas (DIVENDRES 5 DE MAIG DE 2017 a les 13: 45 hrs ): Demano la paraula per l’Educació dins de la Campanya Mundial per l’Educació.

QUÈ ÉS LA CAMPANYA MUNDIAL PER L’EDUCACIÓ (CME)

La CME és una coalició internacional present en més de 100 països i formada per ONG, sindicats de l’entorn educatiu, centres escolars i moviments socials de molt divers signe. La CME va néixer l’any 2000 amb l’objectiu de reclamar als estats que compleixin amb els compromisos internacionals que han adquirit – fonamentalment el de garantir l’accés a una educació gratuïta, equitativa, inclusiva, de qualitat per a tothom.

A Espanya, la Coalició Espanyola de la Campanya Mundial per l’Educació (CECME) va iniciar el seu camí l’any 2003 i està formada per tres organitzacions – Ajuda en Acció, que lidera la Coalició, Educo i Entreculturas. La CECME està present en 17 comunitats autònomes.  La SAME, que tindrà lloc la setmana del 24 al 29 d’abril, és el punt culminant del procés de sensibilització, incidència i mobilització que es duu a terme durant tot l’any. Eixim al carrer i organitzem diferents activitats orientades a crear consciència social sobre la importància del dret a l’educació. Cada any se centra en un tema relacionat amb el dret a l’educació, que s’ha treballat amb les comunitats educatives al llarg del curs. En 2016, la SAME va mobilitzar a 27 milions de persones en 124 països de tot el món. A Espanya, aproximadament 200 centres escolars, 1.700 docents i educadors i més de 27.000 nens, nenes i joves van treballar les nostres unitats didàctiques al llarg de tot el curs, i durant la SAME es van celebrar 30 actes en el mateix nombre de ciutats espanyoles, que van aconseguir reunir a més de 12.000 persones. Cada any al mes d’abril, en tots els països del món on és present la campanya, s’organitza la SAME. ens mobilitzem per cridar l’atenció de les comunitats educatives, dels mitjans de comunicació, de la societat en general i especialment, dels representants polítics sobre la necessitat de fer real i efectiu el dret a una educació de qualitat per a tots i totes en el món.

Aquest any el lema de la SAME és «Demano la paraula per l’educació«, com a reflex de la importància que el Govern i les diferents administracions responsables de l’adopció de les polítiques i mesures necessàries per al compliment dels compromisos internacionals en matèria de educació – fonamentalment l’ODS 4 compleixin les seves promeses, actuïn amb transparència i rendeixin comptes davant la ciutadania.

 

Tots els grups de l’ESO ens vam reunir al pati mostrant les pancartes realitzades en les tutories i vam guardar un minut de silenci.
Posteriorment, per torns cada grup va aixecar la mà per «Demanar la paraula» i llegir els seus lemes.